Onderzoek naar verzilveren 440.000 euro aan bitcoins

maandag 9 maart 2015

Sneek - De politie heeft afgelopen week drie personen aangehouden in een onderzoek naar hennepteelt en het verzilveren van bitcoins. Er is een hennepkwekerij opgerold en er zijn twee wapens in beslag genomen.

De politie had informatie dat er mogelijk een hennepkwekerij zouzitten in een woning aan het Kaatsland in Sneek. Daarom is op dinsdag 3 maarteen instap gedaan in de woning. Er is toen een hennepkwekerij aangetroffen metzo?n 135 planten. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen,filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier vanjustitie vernietigd. Ook werd illegaal elektriciteit afgetapt.

In de woning werden de 28-jarige bewoner en een 19-jarige vrouwuit Ijlst aangehouden op verdenking van hennepteelt. De man is bovendienaangehouden op verdenking van witwassen. In de woning is daarnaast nog eennepwapen aangetroffen en in beslag genomen. Ook is beslag gelegd op eengeldbedrag en een aantal sieraden.

In het kader van het onderzoek is ook een inval gedaan in dewoning van een 29-jarige man uit Sneek. Hier is een echt vuurwapen aangetroffen.Hij is maandag 9 maart aangehouden op verdenking van witwassen en verbodenwapenbezit.

Uit financieel onderzoek is gebleken dat beide mannelijkeverdachten een grote hoeveelheid bitcoins hebben verzilverd. Bitcoins zijn eenvirtueel betaalmiddel. De verdachten zouden respectievelijk ongeveer 160.000 en280.000 euro voor hun bitcoins hebben ontvangen. Nader onderzoek moet uitwijzenhoe ze aan de bitcoins zijn gekomen.

De aanpak van de professionele drugshandel is een landelijkeprioriteit voor de politie. De oorzaak van geweldszaken, inbraken, overvallen,ripdeals en liquidaties ligt vaak in de drugswereld. Criminelen die zichbezighouden met illegale drugshandel gebruiken onderling veel geweld en er gaatveel geld om in de wereld van drugs. Daar waar mogelijk wordt crimineelverkregen vermogen afgepakt. Ook als het om virtueel vermogen, zoals bitcoins,gaat. Door deze aanpak hebben verdachten geen profijt van hun daden en wordtduidelijk gemaakt dat misdaad niet loont.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Bolsward | 112 alarmeringen Bolsward | Goedkoop Tanken in Bolsward | Supermarkten in Bolsward | Weerbericht Bolsward