Landelijk Dregteam KLPD zet zoekactie voort

dinsdag 20 oktober 2009

Het Landelijk Dregteam van het Korps landelijke politiediensten zet de zoektocht naar de vermiste zeiler op IJsselmeer dinsdag 20 oktober 2009 voort. Bij deze zoekactie zal met sonar worden gezocht. De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten zoekt getuigen die de motorzeiler hebben zien varen tussen de sluizen bij Kornwerderzand en Gaast. Zij kunnen contact opnemen met de meldkamer van het KLPD op 0343-535355.

Vanaf maandagmiddag 19 oktober 2009 heeft er een zoekactie plaatsgevonden nadat de motorzeiler, merk Finnsailer, type 29FT, al rondjes draaiend op het IJsselmeer te zuidwesten van Gaast werd gesignaleerd. De mast van het vaartuig was gestreken. De opbouw was cremekleurig en had een donkerkleurige romp. De motorzeiler was onbemand en het vermoeden bestaat dat de eigenaar, een 68-jarige inwoner van Leeuwarden, overboord is geslagen. Deze zoekactie is rond 23.00 uur be indigd. De man is vermoedelijk maandagochtend 19 oktober 2009 rond 07.00 uur vanaf Texel vertrokken en zou aan het eind van de middag aankomen bij Galamadammen. Om het zoekgebied zo klein mogelijk te kunnen houden zijn de tijdstippen en route voor de Waterpolitie van belang.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Bolsward | 112 alarmeringen Bolsward | Goedkoop Tanken in Bolsward | Supermarkten in Bolsward | Weerbericht Bolsward