Inbraakpreventieactie in drie Friese gemeenten

donderdag 23 oktober 2014

Sneek - De politie heeft de afgelopen drie dagen in samenwerking met de gemeenten Sdwest-Fryslan, Littenseradiel en De Friese Meren in het zuidwesten van de provincie Frysln inbraakpreventieacties gehouden.

Tijdens de acties werd door middel van gesprekken en zogenaamdewitte voetjes inbraakpreventieadvies gegeven. Dit alles met het doel om deinwoners van de dorpen en steden in Zuidwest Frysln te wijzen op hun eigenverantwoordelijkheid als het gaat om het voorkomen van een woninginbraak.

In Bolsward, Koudum, Lemmer, Joure, Oudehaske, Sneek gingenagenten samen met verschillende partners, zoals gemeenten,woningbouwverenigingen en dorps- en wijkverenigingen de straat op. Tijdens deinbraakpreventieactie werden tientallen witte voetjes uitgereikt. De bewonersvan de bezochte dorpen en steden werden onder andere gewezen op niet afgeslotenauto?s, fietsen, schuurtjes en deuren van woningen.

Extra alert tijdens donkere dagen

Als het eerder op de dag donker wordt, neemt het aantal woninginbraken toe.In de periode oktober tot maart zet de politie daarom extra hierop in. In heelNoord-Nederland gaat de politie plaatselijk meer surveilleren, preventieveacties houden, notoire inbrekers extra in de gaten te houden en ng meer energiete steken in het opsporen van daders.

Tips

U kunt zelf ook veel doen om te voorkomen dat u slachtofferwordt. Kijk op politie.nl bij

voor meer informatie en tips om het inbrekers zo lastig mogelijk te maken.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Bolsward | 112 alarmeringen Bolsward | Goedkoop Tanken in Bolsward | Supermarkten in Bolsward | Weerbericht Bolsward